Promocija Lunarove knjige u Mostaru “From zagreb With Love “

Aug 20, 2019

Street Arts Festival Mostar ugostit će Slavena LUNARA Kosanovića iz Zagreba, te predstaviti njegov rad i monografiju 25.08.’19 u 20 sati u Spomen kući Svetozara Ćorovića.
 
“From Zagreb With love” prepričava Lunarov umjetnički i istraživački rad u raznim poljima suvremene umjetnosti i koja je kao takva relevantan zapis povijesti i razvoja umjetnosti grafiterstva kao likovnog umjetničkog pravca u Istočnoj Europi.

Pored promocije svoje monografije , Mostaru će pokloniti i jedan grafit koji će biti uvertira u nadolazeći 8. Street Arts Festival.

LUNAR je jedan od vodećih umjetnika Street Art kulture u regiji te osoba koja ima likovno i filozofsko mišljenje o suvremenoj vizualnoj umjetnosti i konceptu uopće.
Također, jednako posvećeno djeluje i u područjima suvremenog izražavanja koja pripadaju raznim disciplinama, te je zapravo vrlo neumjesno stavljati ga samo u jedan kontekstualni obrazac.
Karijeru je započeo krajem 80-ih godina, gdje tijekom vlastitog tinejdžerskog razdoblja počinje istraživati, otkrivati ali i promovirati koncept koji je tek bio na početku razvojne asimilacije na ovim prostorima.

Njegova, možda u tom razdoblju naivna znatiželja , intuitivnost i kreativnost, česta putovanja, susreti sa akterima te iste scene u Europi, su zapravo prirodno bili pokretač i usmjeravanje, gdje je umjetnik paralelno usvajao sve dostupne segmente onoga što nazivamo StreetARt, Graffiti umjetnost, Hip-Hop, Elektronska glazba, DJ-ing itd. te svojim angažiranim radom u potpunosti zaslužio današnju titulu.

Istražite njegovu stranicu : https://www.lunar75.com/

 
Pridružite nam se i poslušajte zanimljive priče iz Lunarovih grafiterskih avantura , nakon kojih ćemo uživati uz muziku.

Street Arts Festival Mostar