Jägermeister nagradni konkurs na Street Arts Festivalu u Mostaru

Aug 5, 2019

Street Arts Festival Mostar, koji će se održati od 1.9. do 8.9. 2019. u Mostaru  bogatiji je za još jednu saradnju u sklopu ovogodišnjeg festivala, koja će se realizirati u partnerstvu s OKC Abrašević. Globalno poznati brend Jägermeister podržava festival u vidu sponzorstva atraktivnog nagradnog natječaja za  umjetnike iz Bosne i Hercegovine, koji se žele okušati u ovom izazovu. Jägermeisteriza svog vizualnog identiteta ima razlog zasto je on upravo ovakakv kakav jeste. Ukoliko ste se ikad zapitali zašto je tomu tako Street Arts Festival Mostar i Jägermeister vam nude izazov. Umjetnik koji bude odabran za oslikavanje tematskog murala bit će stipendiran sa 2000 KM te će dobiti priliku da pokaže svoju kreativnost u oslikavanju na Berlin Night Embassy ove zime.

Tema nagradnog murala

Gospodin Curt Mast, sin osnivača prvotne kompanije je 1934. svom alkoholnom likeru sastavljenom od 56 različitih biljnih sastojaka nadjenuo ime Jägermeister. Logično, jer je gospodin Mast kao strastveni lovac posvetio i svoj izum lovcima, kako samo ime i govori. Zaštitni znak jelena pak u ovaj kontekst ulazi i kroz legendu o jelenu Svetog Huberta, koji je kroz folklor, tradiciju ikonografiju, postao simbol i atribut ovog sveca. No, sam prikaz jelena u kontekstu metafore i simbola ima i mnoge druge interpretacije koje od prvog  i najstarijeg poznatog prizora jelena prikazanog u špiljskoj umjetnosti, preko klasične antike Grka, keltske i galske  simbolike, kršćanske interpretacije, američkih Indijanaca, pa do budističkog i taoističkog viđenja, otvara cijeli niz zanimljivih vjerovanja i priča. Jägermeister i Street Arts Festival vas pozivaju da istražite ovaj nesvakidašnji simbol te razmislite o odnosu čovjeka i prirode te ponudite svoje vizualno riješenje od legende koja se našla u ovoj priči pa sve do moderne i urbane strane branda kakvog ga poznajemo danas. Za inspiraciju posjetite službenu stranicu Jägermeistera.

Uvjeti za prijavu:

– poslati biografiju

– kopiju lične karte kao dokaz BiH državljanstva

– detaljno ručno ili digitalno  razrađenu skicu za nagradni mural (ne primaju se fotografije kao prijedlozi skice)

– priložiti do sada oslikane murale ili umjetnički portfolio

Natječaj je otvoren do 10.8.2019. godine. Svoje prijave šaljite na sljedeću adresu streetartsfestival@gmail.com

Umjetnik/ca koji prijavi svoje rješenje za mural također će oslikavati isti tokom održavanja festivala tako da su poželjne prijave autora i autorica koji već imaju iskustva u oslikavanju murala. Isti će također biti stipendiran/a za odlazak na umjetnički program u Berlinu 2020. godine. Ukoliko želite sarađivati s grafičkim dizajnerima u izradi idejnog rješenja otvorene su vam mogućnosti da s istima komunicirate te prijavite se kao tim i u tom slučaju dijelite honorar po vašem dogovoru.

 

Street Arts Festival Mostar