Izložba “Murali 2020” u OKC Abrašević

Nakon predstavljanja u Sarajevu u Galeriji Artiona , Street Arts Festival Mostar organizira izložbu „Murali 2020.“ u Mostaru u Omladinskom kulturnom centru Abrašević.

Održat će se u subotu, 20.02.2021. s početkom u 18:00 sati i gdje će također biti prezentiran promotivni video Festivala „The Neverending story“ u produkciji BONK studia.

Cilj ove izložbe je da se na jednom mjestu predstavi koncept prošlogodišnjeg Festivala te počne s aktivnostima u ovoj godini kada bi se trebao održati jubilarni deseti Street Arts Festival Mostar.

Deveti Festival  bio je  fokusiran na domaću i regionalnu umjetničku scenu te nastavio atraktivni razvojni put u smislu općeg dobra i dokumentiranja vremena u kojem živimo. Uz podršku volontera, donatora i partnera uspjeli smo u  jako neizvjesnim i teškim uvjetima za djelovanje osmisliti program koji je na svojevrstan način energizirao javnim prostor i  rezultirao kvalitetnom produkcijom koja je upotpunila već postojeću galeriju pod otvorenim nebom.“

Ugostili smo  muraliste i arhitekte čiji je umjetnički rukopis prepoznat na regionalnoj i svjetskoj  sceni ulične umjetnosti , domaće snage čije najbolje vrijeme tek dolazi, akademske kipare , mlade kreativce i neke od prvih grafitera u BiH.

Street Arts Festival Mostar egzistira od 2012. godine i svojim je kontinuiranim održavanjem omogućio Mostar postane sjecište urbane kulture gdje djeluju, osnažuju i afirmiraju se autori iz BiH, regije i cijeloga svijeta te stvaraju jednu od najvećih i najimpozatnijih galerija ulične umjetnosti na Balkanu. Međusobna senzibilnost i povezanost u zajedničkom vremenu i prostoru  stvorila je  jednu sasvim drugačija stvarnost na pozornici ulice te  izgradila street art scenu i pokret koji prerasta u ozbiljan umjetnički koncept s ulogom  urbanog i artikuliranog odgovora na pitanja modernog društva.

Izložba „Murali 2020.“ realizira se uz podršku  programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz financijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). 

Street Arts Festival Mostar